ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اتحاد سران قوا برای کنترل گرانی | دستور مهم سران قوا به ستاد تنظیم بازار اخبار ایران

اتحاد سران قوا برای کنترل گرانی | دستور مهم سران قوا به ستاد تنظیم بازار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به‌گزارش همشهری آنلاین، نشست مشترک سران قوای سه‌گانه دیروز با حضور وزرای دولت و معاونان رئیس‌جمهور، رؤسای کمیسیون‌های مجلس و معاونان دستگاه قضایی به‌مناسبت دهه فجر در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. فصل مشترک سخنان روسای قوا در این نشست حل مشکل مردم و ضروت توجه به مشکل تورم بود.
تازه‌ترین گزارش‌های مرکز آمار از تورم خوراکی‌ها نیز نشان می‌دهد از 53قلم کالای خوراکی منتخب در مناطق شهری، میزان رشد قیمت 27قلم کالا بیشتر از نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در شهرها بوده‌است.
این یعنی تورم نیمی از کالاهای خوراکی بیشتر از 31.9درصد بوده است که بالاتر از تورم عمومی در مناطق شهری است.
این اطلاعات همچنین نشان می‌دهد که در طول یک‌سال گذشته قیمت دست‌کم 25درصد از کالاهای خوراکی بیش از 50درصد رشد کرده‌است. همچنین بخش عمده کالاهای خوراکی افزایش قیمتی معادل 30 تا 50درصد تجربه کرده‌اند و فقط تورم 10درصد از کالاهای خوراکی کمتر از 10درصد بوده‌است. افزایش قیمت مسکن، خودرو، کالاهای مصرفی و سایر دارایی‌ها نیز به فهرست بلندبالای این ارقام اضافه می‌شود.
نکته مهم آماری اما این است که با وجود آنکه طبق آمارهای موجود تورم نقطه‌به‌نقطه از فروردین1402 از سطح 55.5درصد به 31.8درصد در دی‌ماه1403 رسیده‌است، اما مردم در همین مدت، کمتر این کاهش نرخ تورم را در سفره‌های خود احساس کرده‌اند و این موضوع منجر به افزایش نارضایتی‌های اجتماعی شده‌است. به‌نظر می‌رسد بخشی از این موضوع ناشی از افزایش‌نیافتن حقوق و دستمزدها متناسب با افزایش نرخ تورم در سال‌های گذشته بوده باشد که منجر به افزایش شدید شکاف بین حداقل دستمزد و سبد معیشت شده‌است.
پزشکیان: قبل از عید باید کارهایی را برای بهبود سفره مردم انجام دهیم مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور دراین‌باره گفت: ما باید معیشت مردم را به هر شکل ممکن اصلاح کنیم، چون حقیقتا برای جامعه ایجاد مشکل کرده‌است و این وضعیت قابل‌قبول نیست. بخشی از مسئله در دست ماست و بخشی هم در توان‌مان نیست. باید سفره مردم را به هر شکل ممکن تأمین کنیم و پاسخگوی جامعه باشیم.
پزشکیان افزود: قبل از عید باید یک‌سری کارهایی را در رابطه با سفره مردم انجام دهیم که اقدامات اولیه را خواهیم داشت و برای سال بعد روندی را طی خواهیم کرد که سفره مردم مشکل پیدا نکند. باید به هر نحو ممکن جوابگوی مردم باشیم.
قالیباف: به‌جای یارانه به مردم خانه بدهید رئیس مجلس با بیان اینکه آمارها می‌گوید تورم و نقدینگی کاهش پیدا کرده اما مردم سر سفره چنین حسی ندارند، گفت: آمارها حتما می‌گوید تورم و نقدینگی کاهش پیدا کرده‌است؛ ولی اگر سر سفره مردم برویم و با مردم صحبت کنیم و از آنها سؤال کنیم، مردم چنین حسی ندارند.
محمدباقر قالیباف ضمن تأکید بر هم‌افزایی و وفاق قوای سه‌گانه برای حل مشکلات معیشتی مردم گفت: بی‌شک مردم باید ذی‌نفع نهایی این هم‌افزایی باشند؛ به‌ویژه باید به محرومان و مستضعفان و آنهایی که تحت فشارهای اقتصادی هستند، توجه شود.
به‌گفته او اقدامات قوا در حوزه معیشت باید به‌گونه‌ای باشد که مردم حس کنند مشکلات اقتصادی آنها حل شده‌است.
وی با اشاره به‌ فرمایش امام(ره) درباره اهمیت توجه به محرومان گفت: ایشان فرموده‌اند اگر زمانی رسید که شما حکومت می‌کردید اما مردم در حال تحمل فشارها بودند، ماندگاری شما صرفا به برکت خون امام حسین(ع) است. ازاین‌رو اسم خروجی این همدلی و همکاری چه هم‌افزایی و چه وفاق باشد، مردم باید نتیجه آن را ببینند. امروز همه ما مسئولیم و باید برای مردم کار کنیم.
رئیس مجلس مسکن را مهم‌ترین مسئله مردم دانست و گفت: مردم می‌گویند یارانه به ما ندهید، خانه بدهید. مسکن مسئله بسیار مهمی است و در زمینه تاب‌آوری باید بیش از این به مردم فشار نیاوریم. مجلس هم برای حل مشکلات مردم تمام‌قد در کنار دولت است.
قالیباف درباره ناترازی انرژی گفت: اعتقادم این است که نه نخستین گام افزایش قیمت انرژی و نه‌تنها گام، این است بلکه باید با روش و راهکار درست این موضوع را حل کنیم.
رئیس قوه قضاییه: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوع اقتصادی است رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوع اقتصادی است، گفت: اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از 40ساله در نظام ما ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.
غلامحسین محسنی‌اژه‌ای گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد عوض کنیم. در مقاطعی و از نگاه برخی از ما مسئولان، حضور در جلسات فعالان، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران اقتصادی و تولیدی و حتی عکس‌گرفتن با آنها یک ضدارزش تلقی می‌شد. این در حالی است که کارآفرینی و تولید ثروت در جامعه از نگاه اسلامی یک ارزش تلقی می‌شود.
رئیس عدلیه گفت: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز است، برجسته و پرارج‌وقرب می‌شود؛ اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد. گاهی خیلی از ما مسئولان از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم می‌هراسیم.
به‌گفته رئیس قوه قضاییه، باید شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را به همه بخش‌های اقتصادی تسهیل کنیم.
دستور سران قوا به ستاد تنظیم بازار برای کنترل قیمت مواد غذایی به موازات برگزاری نشست مشترک سران قوای سه‌گانه، وزیر کشاورزی از اعطای اختیاراتی از سوی سران 3قوه به ستاد تنظیم بازار خبر داد و گفت: این اختیارات برای این است که ستاد تنظیم بازار برخی مواد غذایی و محصولات کشاورزی را قیمت‌گذاری کند و خارج از آنها مشمول تعزیرات شود تا دیگر بهانه‌ای برای عدم‌تنظیم بازار وجود نداشته نباشد.
غلامرضا نوری‌قزلجه گفت: با اختیاراتی که شورای هماهنگی سران قوا به ستاد تنظیم بازار داده‌است، قرار شد برای برخی از مواد غذایی و محصولات کشاورزی قیمت‌های مشخصی اعلام شود و خارج از آنها مشمول تعزیرات شود.
او اضافه کرد: یک عده به هر دلیلی مدام به‌دنبال افزایش قیمت‌ها هستند. هر جایی که افزایش قیمت غیرمنطقی است، حتما مقابل آن خواهیم ایستاد.
او افزود: در روزهای اخیر اتفاقاتی در بازار پیرامون سیب‌زمینی رخ داد که بخشی از آن جبران شد و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و قیمت سیب‌زمینی به یک محدوده منطقی برسد تا مردم هزینه اضافی پرداخت نکنند و عده خاصی سودهای سوداگرانه به‌دست نیاورند.
نوری‌قزلجه تأکید کرد: وقتی پیرامون یک محصول در بازار التهاب ایجاد و قیمت آن دچار نوسان می‌شود، ما نگران ضرر تولیدکننده و کشاورز می‌شویم و در این میان تشکل‌ها و اصناف نباید اجازه دهند بازار ملتهب شود.
او گفت: تصمیمات برای کنترل بازار باید از مسیر کارشناسی و با دقت و جدیت پیش برود و حواشی نباید مانع کار و فعالیت برای تنظیم بازار شود.
اعلام محدودیت سه‌ماهه برای صادرات کالاها و وضع عوارض روز گذشته همچنین معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد تنظیم بر ضرورت نظارت جدی بر بازار شب عید تاکید کرد.
محمدرضا عارف با تاکید بر نظارت و رصد مستمر قیمت‌ کالاهای مورد نیاز مردم تصریح کرد: با توجه به نزدیک‌شدن به ایام پایانی سال و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، دولت به موضوع نظارت بر قیمت‌ها و برخورد با سوءاستفاده‌کنندگان و ذخیره‌کنندگان کالاهای اساسی مردم به‌طور جدی و قطعی وارد خواهد شد.
در این جلسه مصوب شد، کارگروه تخصصی کشاورزی ستاد تنظیم بازار با هدف نظارت بیشتر بر بازار اقلام خوراکی تشکیل شود.
همچنین مقرر شد، با پیشنهاد وزیر جهادکشاورزی و تصویب ستاد تنظیم بازار، در مواقع ضرورت نسبت به اعلام محدودیت حداکثر سه‌ماهه برای صادرات کالاها و وضع عوارض اقدام شود.
در این جلسه تاکید شد، با توجه به اقدامات دولت و ستاد تنظیم بازار در راستای فراوانی و تامین کالاهای مورد نیاز و اساسی مردم در بازار، با اخلالگران ویژه در فضای مجازی برخوردهای لازم انجام می‌شود.
دلایل گرانی مواد غذایی‌ اما چرا سران قوا به موضوع گرانی ورود کرده اند. این روزها بازار مواد غذایی بار دیگر دستخوش گرانی‌ها شده است؛ گرانی محصولاتی که جایگاه ویژه‌ای در سبد خانوارهای ایرانی دارند.‌براساس گزارش مرکز آمار، ‌ تورم مواد غذایی در ماه‌های اخیر بیشتر از سایر کالاها بوده است. درباره علل گرانی موادغذایی چند مورد مهم را می‌توان ذکر کرد:
افزایش قیمت ارز
گران شدن ارز در ماه‌های اخیر اثرات مستقیم و غیرمستقیم (روانی) بر سایر بازارها گذاشته است. از لحاظ روانی، گران‌شدن ارز موجب تحریک تورم انتظاری شده است. از سوی دیگر، بالا رفتن قیمت ارز انگیزه صادرات را افزایش داده؛ به‌طوری که با صادرات بیش از حد برخی محصولات، در داخل کمبود پیش می‌آید.
افزایش قیمت‌های جهانی
برخی مواد غذایی ایران وارداتی هستند. گران‌شدن قیمت جهانی این کالاها در بازار داخلی هم اثر گذاشته است.
سیاست افراطی حمایت از تولیدکنندگان
مجوزهایی که دولت چهاردهم در ماه‌های اخیر به تولیدکنندگان مثل کارخانجات لبنی برای گران‌کردن محصولاتشان داده موجب افزایش قیمت این محصولات شده است‌.
قدرتمندی دلالان
دلالان همواره نقش بارزی در کنترل بازار مواد غذایی ایران داشته‌اند. در موارد اخیر هم در کالاهایی مثل برنج و سیب‌زمینی، دلالان با مدیریت بازار، نقش مؤثری در گران‌شدن این کالاها داشته‌اند.
اختلال‌های مقطعی و فصلی
در مورد برخی محصولات کشاورزی این اتفاق خصوصا در فصل سرما می‌افتد که با اختلال در تولید یا توزیع برخی کالاها، کمبودهای مقطعی رخ می‌دهد و موجب گران‌شدن کالاها می‌شود. همچنین نبود برنامه و الگوی کشت موجب می‌شود در برخی سال‌ها بعضی از محصولات با کمبود تولید و عرضه مواجه شوند. ریشه این مشکل هم نبود آمار جامع درباره تولیدات کشاورزی است.
ضعف تنظیم بازار
احساس رهاشدن بازارها در ماه‌های اخیر و بی‌توجهی جدی دولت برای کنترل قیمت‌ها، فرصت مناسبی برای گرانفروشی ایجاد کرده است. این ضعف هم ساختاری است و دولت چهاردهم گویا قصد دارد با ایجاد سازمان بازرگانی در نهاد ریاست‌جمهوری، خلأ نظارت بر بازارها را پر کند.
کاهش واردات ضروری
قیمت تولید داخل برخی کالاهای اساسی مثل برنج و گوشت بسیار بیشتر از اقلام وارداتی است. هرگاه میزان واردات این محصولات کم شود، طبیعی است که قیمت‌ها در بازار بالاتر می‌رود. امسال این اتفاق در محصولات برنج و گوشت قرمز رخ داده است.
کد خبر 922864 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قوای سه گانه اقتصاد - تورم مسعود پزشکیان قوه قضائیه گرانی دولت مجلس شورای اسلامی

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1351584/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تور سیاحتی «سندباد» به توکیو

ربات پرنده «هوشمند» چینی «قیف» برای جستجوی آب در قطب جنوبی ماه

اتوبان عجیب زیر آب در چین + ویدیو

افزایش خطر مرگ و میر زنان افغانستانی‌

علی ‌رغم تلاش‌های دشمنان متحد باقی می‌مانیم

ازبکستان به‌دنبال واردات زغال سنگ از افغانستان

تاکید وزاری خارجه اردن و یونان بر راه حل دو کشوری و بهره‌برداری از تحولات مثبت منطقه

آماده‌سازی گوانتانامو برای انتقال مهاجران آمریکا

نتانیاهو با ایلان ماسک دیدار کرد/ درخواست بی بی چیست؟

بعید است مذاکره ایران و آمریکا زود شروع شود/ نتانیاهو نمی‌تواند حمایت آمریکا برای حمله نظامی به ایران را به دست آورد/ «کنگره» توافق احتمالی را به هم نمی‌زند

دیدار نتانیاهو و ایلان ماسک در آمریکا

خبر جدید درباره مذاکره ایران و آمریکا

دعوای چین و آمریکا بالاگرفت

انتقام از گوگل به سبک چینی‌ها

ترامپ خطاب به اوکراین: منابع‌تان را بدهید تا کمکتان کنم

پاکستان برای آمریکا و کشورهای غربی ضرب الاجل تعیین کرد/ تکلیف مهاجران افغانستانی را روشن کنید؛ در غیر این صورت اخراجشان می کنیم

اهداف سفر نتانیاهو به آمریکا

رویکرد انرژی آمریکا در دوره «ترامپ»؛ راهبرد افزایش تولید نفت و گاز در دستور کار

ترامپ، چالشی برای نظم لیبرال جهانی

تاریخ سفر السیسی به آمریکا اعلام شد

فرمانده سپاه صاحب‌الامر (عج): 22 بهمن رونمایی از انسانیت بود

قیمت یورو به دلیل نگرانی از تعرفه‌های آمریکا سقوط کرد

محمد مایلی‌کهن: چه اشکالی دارد با آمریکا مذاکره کنیم

پاسخ دندان شکن ایران به تهدید آمریکا درباره بریکس

ادعای سیاستمدار فرانسوی درباره کودتای ماکرون

اعتراض روسیه به اتحادیه اروپا

شرط ترامپ برای حمایت از اوکراین

ابتکار گرینلند برای مواجه با تهدیدات ترامپ

مسکو: واشنگتن هنوز پیشنهادی درباره اوکراین نداده است

مخالفت ایتالیا با طرح ترامپ درباره ناتو

انتقام‌گیری ارتش اشغالگر از غزه

درخواست روسیه از حماس

هلاکت 2 نظامی صهیونیست

مشاور وزیر ورزش: کمترین وام که برای ازدواج است را هم نمی‌دهند

وزیر کار: مزد کارگران در سال آینده را بر اساس تورم تعیین می‎کنیم

عیدی امسال کارمندان چقدر افزایش یافته است؟

آیا راه آهن شلمچه بصره، تهدیدی برای پروژه «بندر فاو» است؟

شکایت الشرطه از استقلال به فیفا

الشرطه از استقلال شکایت کرد!

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با سه تن از جانبازان سرافراز شهرستان سمنان دیدار و گفت و گو کرد.

کار به‌جایی رسیده که اتباع در اسنپ هم کار می‌کنند/ برخی‌شان را 28 بار طرد کردیم و برگشتند/ اتباع برای برخی منفعت اقتصادی دارند

پیوستن به FATF؛ ادعای بی اساس در گره‌گشایی اقتصادی و رفع تحریم‌ها

نگاهی به عواقب تمدید نشدن گواهی سپرده 30 درصدی

جراره: کلید حل مشکلات اقتصادی کشور FATF و پالرمو نیست

قزوین صاحب میدان تره بار مرکزی می‌شود؛ کلنگ‌زنی در هفته جاری

«توسعه و تعاون» ضامن شکوفایی اقتصاد ایران

حوزه باید در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پاسخ‌های مستدل و اجرایی ارائه کند

غلامرضا انصاری، مقام پیشین وزارت خارجه: جمهوری اسلامی نیاز به بازنگری و تصمیمات جدیدی در حوزه داخلی و مراودات خارجی خود دارد/ تحریم‌ها آثار عمیق و مخربی بر اقتصاد و زیرساخت‌های کشور وارد کرده است

حریق پتروشیمی مارون 6 مصدوم بر جا گذاشت

پتروشیمی مارون در ماهشهر آتش گرفت/ 6 نفر مصدوم شدند